Головна » 2013 » Травень » 28
26 травня Паску відзначали у стінах Луцького замку. Ця благодійна акція зі збору коштів онкохворим дітям відбулася  у рамках святкування 1025 –річчя Хрещення Русі.
Організатори заходу - молодіжний відділ при волинській єпархії української православної церкви, благодійний фонд «Стопрак», Державний історико-культурний заповідник у м.Луцьку.
Розпочався захід театралізованим дійством: князь Володимир прибуває до Лучеська. Виставу  зіграли, вбрані у старовинне вбрання, артисти Волинського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. Тут можна було бачити і мужніх лицарів і прекрасних дам.
Першими відкрили свято хор «Дзвони Волині» із Луцького Храму Всіх Святих Землі Волинської. Із привітанням до присутніх звернулися: керуючий Волинської єпархії митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, луцький міський голова Микола Романюк, а також заступник голови Волинської облдержадміністрації  Олександр Курилюк та заступник г ... Читати далі »
Переглядів: 693 | Додав: kroliak | Дата: 28.05.2013 | Коментарі (0)

Дев’ятий Міжнародний джаз-фольк фестиваль «Музичні діалоги-2013» відбувся у Луцьку 24 травня.
Дощ та холод не завадили справжнім луцьким меломанам отримати задоволення від вишуканої джазової музики.
Фестиваль уже традиційно відбувся у Луцькому замку. Він був приурочений до святкування Днів Європи в Україні. Хедлайнером фестивалю став гурт Tomek Grochot Electric Machine з Польщі. Етно-ф’южн проект «ДомРа» подарував луцьким шанувальникам джазу музику Вiктора Соломiна та його аранжування українських народних пісень. Також у фестивалі взяли участь «VA Project» та «Rainbow Trio Тарас Баковський».
Президент «Луцького джаз-клубу» Олег Баковський зазначив, що попри малу відвідуваність «Музичних діалогів» буде і далі популяризувати у Луцьку джаз: «Джаз треба розвивати і робити наш український джаз, в Польщі є польський джаз, в Америці американський, наші люди сприймають джаз через Америку, але кожен народ, кожна країна може створювати свій джаз, фі ... Читати далі »
Переглядів: 668 | Додав: kroliak | Дата: 28.05.2013 | Коментарі (0)