Головна » 2013 » Травень » 28 » Свято Світлого Христового Воскресіння продовжується!
09:05
Свято Світлого Христового Воскресіння продовжується!
26 травня Паску відзначали у стінах Луцького замку. Ця благодійна акція зі збору коштів онкохворим дітям відбулася  у рамках святкування 1025 –річчя Хрещення Русі.
Організатори заходу - молодіжний відділ при волинській єпархії української православної церкви, благодійний фонд «Стопрак», Державний історико-культурний заповідник у м.Луцьку.
Розпочався захід театралізованим дійством: князь Володимир прибуває до Лучеська. Виставу  зіграли, вбрані у старовинне вбрання, артисти Волинського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. Тут можна було бачити і мужніх лицарів і прекрасних дам.
Першими відкрили свято хор «Дзвони Волині» із Луцького Храму Всіх Святих Землі Волинської. Із привітанням до присутніх звернулися: керуючий Волинської єпархії митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, луцький міський голова Микола Романюк, а також заступник голови Волинської облдержадміністрації  Олександр Курилюк та заступник голови обласної ради Валентин Вітер. Всі зійшлися на думці про важливість таких благодійних акцій та висловили сподівання що останні  відбуватимуться регулярно і надалі.
На святі був присутній і високоповажний гість із Києва - глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу української православної церкви   протоієрей Георгій Коваленко. Він також звернувся із привітанням  та  зачитав побажання від митрополита Київського і всієї України УПЦ Володимира: «Це фестиваль, що поєднує духовне просвітництво з благодійністю, то ж нехай воскреслий Христос допомагає Вам у Ваших справах».
Загалом у заході взяло участь більше 20 хорів та солістів. Завадив дещо святу дощ, який трохи розігнав глядачів.
Під час благодійної акції представники  духовенства і представники влади, та й просто всі бажаючі мали змогу пожертвувати гроші для онкохворих дітей. Так що відповідні заходи, які дають змогу допомогти хоча б одній хворій дитині, є просто необхідними.

Переглядів: 694 | Додав: kroliak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]