Головна » 2013 » Листопад » 27 » У заповіднику пройшло засідання Науково-методичної ради
09:21
У заповіднику пройшло засідання Науково-методичної ради
21 листопада 2013 року в приміщенні дирекції Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку відбулось засідання Науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини. У роботі засідання прийняли участь спеціалісти управління культури Волинської облдержадміністрації, Луцької міської ради, археологи, екологи, представники проектних організацій.
На порядок денний засідання було винесено ряд важливих для заповідника питань, в тому числі про ситуацію навколо будівництв по вул. Кафедральній, 13 та Драгоманова, 6б-Д.Галицького, 5, про необхідність термінових ремонтно-реставраційних робіт пам’ятки архітектури «Будинку, в якому проживала сім`я Косачів» (вул. Драгоманова, 23), про потребу благоустрою земляних валів Луцького замку та обмеження руху Замковою площею.
Науково-методичною радою було прийнято ряд важливих рішень щодо зазначених питань. Від імені ради буде ініційовано подання до міської влади щодо належного використання земельних ділянок по вул. Кафедральній, 13 та Драгоманова, 6б-Д.Галицького, 5 та неухильного додержання орендарями (забудовниками) вимог чинного пам`яткоохоронного законодавства, що особливо актуально з настанням осінньо-зимового періоду. Також вирішено ініціювати перед міською та обласною владами питання спільного благоустрою земляних валів Луцького замку, продовжувати порушувати питання про необхідність термінових ремонтно-реставраційних робіт пам’ятки архітектури «Будинку, в якому проживала сім`я Косачів» та обмеження руху по Замковій площі.
Переглядів: 703 | Додав: Заповідник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]