Головна » 2013 » Травень » 28 » Джаз-фестиваль
09:03
Джаз-фестиваль
Дев’ятий Міжнародний джаз-фольк фестиваль «Музичні діалоги-2013» відбувся у Луцьку 24 травня.
Дощ та холод не завадили справжнім луцьким меломанам отримати задоволення від вишуканої джазової музики.
Фестиваль уже традиційно відбувся у Луцькому замку. Він був приурочений до святкування Днів Європи в Україні. Хедлайнером фестивалю став гурт Tomek Grochot Electric Machine з Польщі. Етно-ф’южн проект «ДомРа» подарував луцьким шанувальникам джазу музику Вiктора Соломiна та його аранжування українських народних пісень. Також у фестивалі взяли участь «VA Project» та «Rainbow Trio Тарас Баковський».
Президент «Луцького джаз-клубу» Олег Баковський зазначив, що попри малу відвідуваність «Музичних діалогів» буде і далі популяризувати у Луцьку джаз: «Джаз треба розвивати і робити наш український джаз, в Польщі є польський джаз, в Америці американський, наші люди сприймають джаз через Америку, але кожен народ, кожна країна може створювати свій джаз, фішка джазу сприймається через національні гармонії, національні ознаки».
«За 9 років вже є люди, які люблять джаз і вони ходять традиційно. Дощ звичайно трохи завадив, але я рахую, що ми мусимо уособлювати багато факторів, які через організацію джазового фестивалю мають робити Луцьк туристичним містом. Open air – це реально класна культура проведення фестивалів, і ні дощ, ні сонце не є виправданням того, що є якісь проблеми. Люди, які люблять джаз мають приходити і слухати його в будь-яку погоду. Я завжди кажу, там де є джаз, там є рівні дороги, там є економіка», – каже він.
Відзначився фестиваль і благочинністю. Волинське молодіжне громадське об’єднання «Єднання» та Благодійний фонд «Співдружність-Волинь» спільно з Волинським товариством лікарів польського походження під час фестивалю збирали кошти для купівлі слухового апарату 7-ми річній дівчинці – Іванні Заєць. У неї діагноз – двобічна хронічна нейросенсорна приглухуватість ІІІ ст. Іванка виховується в багатодітній сім’ї.

Переглядів: 669 | Додав: kroliak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]