Головна » 2013 » Вересень » 6 » Джазовий фестиваль
08:35
Джазовий фестиваль

Міжнародний дводенний джазовий фестиваль "Art Jazz Cooperation 2013" стартував у Луцькому Замку!

30 серпня  2013 року  о 18.00  у Луцькому замку стартував  міжнародний дводенний джазовий фестиваль "Art Jazz Cooperation 2013", що проводився спільно з Луцьким джазовим клубом.  

З вітаннями до гостей фестивалю звернулися:

-         Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи;

-         начальник управління культури Волинської облдержадміністрації Володимир Лисюк;

-         депутат Луцької міської ради Анатолій Пархом’юк;

-         президент Луцького джазового клубу Олег Баковський.

«Погода сприяє, тому сподіваюся, що ви усі добре розважатиметесь», - звернулася до публіки Беата Бживчи. Про відкриття фестивалю оголосив Олег Баковський, побажавши присутнім «щоб усе було джаз».

Луцький естрадно-джазовий ансамбль «Пластилін»   першим виступив на фестивальній сцені, цей  колектив виконував фанк-джаз.

Після виступу лучан на глядачів чекали столичні гості «Bloom Band» та Наталія Потапенко. Гурт виконує композиції у стилі smooth jazz. Колектив виконував як кавер-версії, так і власні композиції українською, польською, російською та англійською мовами.

Вокалістка Наталія Потапенко подякувала Луцьку за те, що колись саме у цьому місті здобула першу кришталеву вазу за перемогу у конкурсі польської пісні.

Окрім концерту та джем-сейшну на відвідувачів фестивалю чекала виставка робіт молодої художниці Анни Савіцької.

Нововведенням шостого фестивалю «Art Jazz Cooperation» стало нагородження учасників дипломами, які музикантам вручила ведуча Наталка Войтович.

У перервах між виступами гуртів відвідувачі фестивалю мали змогу зігрітися кавою та іншими напоями, скуштувати солодощі, куліш, шашлик та інші страви.

Під час фестивалю відвідувачі могли придбати джазові сувеніри, зокрема, шоколад з малюнками джазової тематики, виготовлений спеціально для фестивалю. Одним із сюрпризів фестивалю стали волонтерки у екстравагантних вбраннях, сфотографуватися разом з якими знайшлося чимало охочих.

З настанням сутінок глядачів не меншало, адже публіка найбільше очікувала виступу американської джаз-легенди Френка Паркера з українсько-польсько-американським проектом «Looking Forward To Meeting». Окрім відомого барабанщика, у колективі беруть участь Тарас Баковський (саксофон),Анастасія Литвинюк (клавішні), Андрій Арнаутов(контрабас) та польська вокалістка Анна Анжеєвська. Виступ розпочали з джазового стандарту «Twisted». Музиканти виконували енергійні танцювальні композиції та романтичні балади по черзі. Найяскравішим елементом виступу стало несамовите барабанне соло у виконанні Френка Паркера.

Другий день фестивалю відбувся наступного дня, 31 серпня, у Волинському обласному театрі ляльок.









































Переглядів: 721 | Додав: kroliak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]