Головна » 2013 » Серпень » 14 » Німецький майстер-клас у Луцькому замку
13:46
Німецький майстер-клас у Луцькому замку

Представники ТОВ «МЦ Баухемі» провели у крипті церкви Івана Богослова, що знаходиться у Луцькому замку,  своєрідний майстер-клас із використання німецької  вологорегулюючої штукатурки Exzellent.

Питання реставрації, збереження та захисту стародавньої кладки пам’яток архітектури від вологості дуже актуальні для Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку, тому його директор Павло Рудецький запросив німецьких фахівців для надання рекомендацій по збереженню старовинної кладки та ознайомлення луцьких спеціалістів із сучасними будівельними та реставраційними технологіями. Для представників органів охорони культурної спадщини міста і області, фахівців інституту «НДІ ПроектРеконструкція», архітекторів, будівельників, реставраторів був проведений майстер-клас по нанесенню вологорегулюючої штукатурки Exzellent на ділянку старовинної кладки.

Ознайомити із продукцію фірми «МЦ Баухемі» приїхали: директор Артем Приймаченко, регіональний представник Роман Колодруб та реставратор з Німеччини Уве Штраух. Пан Штраух продемонстрував весь процес нанесення штукатурки на ділянку стіни, окресливши всі особливості нового матеріалу, розповів про вологовідштовхуючу властивість штукатурки Exzellent. За його словами, ремонт наскрізь вологої кладки історичних будівель стандартними методами є часто неможливий, тому пропонується сучасна штукатурка, яка забезпечує постійне виведення солей, що знаходяться у волозі, на поверхню стіни,  на відміну від звичайних штукатурок, у яких шкідливі солі кристалізуються всередині. Виведені на поверхню стіни солі згодом просто механічно зчищаються. Таким чином, відбувається попередження руйнування мурування, що обумовлене кристалізацією солей. Відповідаючи на чисельні питання луцьких фахівців щодо якості рекламованого продукту,  Уве Штраух наголосив, що на ринку вони вже 17 років і ніяких нарікань не було. А свідченням німецької якості штукатурки є факт її використання у реставраційних роботах  в  Московському  Кремлі.



























Переглядів: 891 | Додав: kroliak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]