Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 10 11 »

   Цього тижня, з благословіння Митрополита Луцького і Волинського Ніфонта студенти ВДС працювали у відділі фондів Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку. Студенти допомагали науковцям каталогізувати матеріали, опрацювали низку знахідок а також провели генеральне прибирання приміщення відділу фондів. Це далеко не перший прояв співпраці між Державним історико-культурним заповідником у м. Луцьку та Волинською єпархією УПЦ.

Переглядів: 674 | Додав: Заповідник | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Вечір, присвячений 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка відбувся в приміщенні дирекції Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку (вул. Драгоманова, 23) 4 березня 2014 р.
Захід було організовано Державним історико-культурним заповідником у м. Луцьку (директор Рудецький Павло Аркадійович), Луцькою музичною школою №1 ім. Фридерика Шопена (директор Чуріна Ольга Григорівна), Профспілкою працівників культури Волинської області (голова Корнелюк Ярослав Євгенович), Волинським державним училищем культури і мистецтв ім. Ігоря Стравінського (директор Панасюк Василь Григорович), Інститутом мистецтв СНУ ім. Лесі Українки (Народний артист України Василь Адамович Чепелюк), Художнім музеєм (завідувач Навроцька Зоя Михайлівна) при сприянні Луцької міської ради та Управління культури Волинської ОДА.
Режисер: заслужений працівник культури України Я.Є.Корнелюк
Ведучий: заслужений артист України П ... Читати далі »
Переглядів: 919 | Додав: Заповідник | Дата: 05.03.2014 | Коментарі (0)

25 лютого в день народження нашої великої землячки Лесі Українки в приміщенні «Будинку Косачів» відбувся літературно-мистецький вечір, присвячений життю та творчості поетеси.
Захід було організовано ВПУ м. Луцька (директор В.В.Богданець) спільно з Державним історико-культурним заповідником у м. Луцьку (директор П.А.Рудецький). Перед початком літературного вечору присутні вшанували пам'ять загиблих Героїв хвилиною мовчання.
Прозвучали мелодії, написані Лесею, а також поезія, що повернула учасників дійства до дитинства та юності поетеси. Особливо яскраво звучали твори саме у стінах «Лесиної вітальні», куди учасники дійства були запрошені на екскурсію. Хочеться вірити, що у цей складний для держави час вічне Лесине слово надихне молодь на добрі справи в ім’я України.
Переглядів: 854 | Додав: Заповідник | Дата: 25.02.2014 | Коментарі (0)

Колектив Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку разом із закладами культури і мистецтв області глибоко сумує за українськими Героями, що віддали свої життя за волю та незалежність України.
У зв’язку з жалобою за загиблими героями України Державний історико-культурний заповідник у м. Луцьку оголошує про скасування усіх розважальних заходів на території заповідника. 25.02.2014 відповідно до запланованих заходів буде проведено вшанування річниці народження Лесі Українки. Луцький замок працюватиме для огляду у звичному режимі.
З глибоким сумом та надією на мир в Україні колектив Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку.
Від імені колективу директор Державного історико-культурного заповідника Рудецький П.А.
Переглядів: 695 | Додав: Заповідник | Дата: 24.02.2014 | Коментарі (0)

   У вівторок, 24 грудня 2013р., в приміщенні будинку Косачів відбулося урочисте вручення ректором духовної семінарії отцем Рустиком у подарунок Державному історико-культурному заповіднику унікальної книги - рукописного Луцького Псалтиря 1384 р. факсимільного типу. (Видання факсимільного типу – твір друку, що графічно точно повторює раніше випущене оригінальне видання або рукопис без відтворення оригінальних матеріалів, обкладинки та інших особливостей оригіналу).
   Згідно з дослідженнями істориків, у 1384 р. до річниці смерті правителя Волинської держави великого князя Дмитрія-Любарта, на замовлення його синів, Луцький Псалтир переписав отець Іван, настоятель Луцького Катерининського храму, розташованого на території Окольного замку, на місці Замкової площі. У післямові він дав коротку характеристику ситуації, що склалася на Волині після того, як її захисник помер. То ж рукопис можна вважати не тільки богослужбовою книго ... Читати далі »
Переглядів: 742 | Додав: Заповідник | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)