Головна » 2012 » Листопад » 27
Сьогодні представники громадськості міста вшанували пам'ять нашого земляка, братчика, патріота, поета, українського шляхтича, захисника православної віри Данила Братковського. Лучани пройшли страдницьким шляхом Данила Братковського. Він пролягав від тюремної камери Луцького замку, де провів свою останню земну ніч, до майдану «Ринок», неподалік братської Хрестовоздвиженської церкви і братського монастирського будинку, нині вул. Кондзелевича, 5.
Біля місця страти, де встановлено горельєф і меморіальну дошку цій мужній людині, відбувся молебень і мітинг. Письменник, журналіст, громадський діяч Андрій Бондарчук розповів про сподвижнику життєву дорогу Данила Братковського. Саме він доклав чимало зусиль, щоб ім’я земляка повернути із забуття. Зокрема, за його ініціативи було створено музей Луцького братства ХVІІ- XXI ст., членом якого був Данило Братковський, перевидав твори Братковського.
У своєму ... Читати далі »
Переглядів: 1051 | Додав: kroliak | Дата: 27.11.2012 | Коментарі (0)

24 листопада Україна та світ згадають мільйони вбитих геноцидом

Україна готується до 79-х роковин Голодомору. Цьогорічна громадська кампанія має на меті насамперед розповісти про тих, хто в роки геноциду рятував співвітчизників від страшної смерті. Заходи пройдуть у Києві, обласних центрах України та 32 країнах світу.

Продовжено роботу створеного у 2010 році Громадського комітету із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні. Знакові постаті в громадському, мистецькому та духовному житті, історики та представники академічних установ зібралися, щоб ініціювати заходи із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду.

24 листопада в Києві біля Національного меморіалу пам'яті жертв Голодоморів, в усіх обласних центрах та 32 країнах світу пройдуть пам'ятні заходи. В рамках загальнонаціональної акції «Запали свічку пам'яті» мільйони українців запалять свічки у своїх вікнах.

Цьогорічна громадська кампані ... Читати далі »
Переглядів: 749 | Додав: kroliak | Дата: 27.11.2012 | Коментарі (0)