Головна » 2013 » Березень » 18 » Нові надходження в Музей книги
13:53
Нові надходження в Музей книги

  08.03.2013 року Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій, перебуваючи у Луцьку,  вже вкотре засвідчив свою турботу про луцький Музей книги, який постав завдяки його старанням. З 2005 року, коли на основі подарованої ним колекції стародруків , був створений музей, Владика постійно поповнює  збірку книжок. В минулому році музей отримав унікальне факсимільне видання Пересопницького Євангелія, яке є національною святинею українського народу. На цей раз ще одне унікальне видання – подарунковий варіант – «История Государства Российского» Карамзина Н.М.


          Книга, вагою біля 10 кг, виконана в давньоруському стилі. Шкіряні обкладинки прикрашені простим тисненням та тиснення золотом. Кути книги та центр мають металеві накладки з гравіюванням. Нижня та верхня обкладинки скріплюються двома застібками. Торці книги вкриті золотом.

         Також  заповіднику подаровано щойно виданий Рівненською єпархією з благословення Архієпископа Рівненського і Острозького двотомник «Сказания о Земле Русской и о Святых ее».

 

Переглядів: 1138 | Додав: kroliak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]